Chat with us, powered by LiveChat

Quooker

Alle Quooker artikelen

Quooker kranen. De kraan die alles kan

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op een aanrecht en teminste één reservoir voor kokend water onder het aanrecht. Inmiddels heeft één op de vijf keukens een handige Quooker kraan. De heetwaterkraan van Quooker zorgt in een handomdraai voor heet water. Met een Quooker in je keuken bespaar je tijd. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een kopje thee of het bereiden van groente en pasta.

Hoe werkt een Quooker 

Zoals aangegeven bestaat uit een Quooker-systeem uit een kraan en teminste één reservoir voor 100°C kokend water onder het aanrecht. Het reservoir is zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.

Quooker kraan

Je kunt kiezen uit verschillende Quooker kranen. De Quooker Flex, Quooker Fusion en de Quooker Nordic.

De Quooker Flex:
De meest bekende kraan is de Quooker Flex, de enige Quooker kraan met een handige, flexibele uittrekslang. Dit maakt het schoonmaken of vullen van een emmer een stuk makkelijker. Deze kraan kan aangesloten worden met warm, koud en 100°C kokend water. Daarnaast kan de Flex ook gekoeld en bruisend water geven, als je hem combineert met de Quooker CUBE. Dankzij de kokendwaterstop kan de Flex geen kokend water geven als de slang uitgetrokken is. De Quooker Flex is verkrijgbaar met een ronde uitloop in de kleuren Chroom, Roestvrij staal en in de kleur Zwart.

Quooker Fusion:
Met de Quooker Fusion haal je ook alles uit één kraan en ook uit te breiden met gekoeld en bruisend water. De Fusion is verkrijgbaar met een vierkante (Fusion Square) en ronde (Fusion Round) uitloop in de kleuren Chroom, Roestvrij staal, Nikkel en in de kleur Zwart.
De Quooker Fusion is ook verkrijgbaar in een klassiek jasje. De Classic Fusion is leverbaar in een vierkante en ronde uitloop in de kleur Chroom.

Quooker Nordic:
De Nordic-serie bestaat uit een kokendwaterkraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design. De Quooker-kraan uit de Nordic-serie is ook los verkrijgbaar, zodat je hem kunt combineren met je eigen mengkraan. Verkrijgbaar in een ronde en rechte uitloop. In combinatie met de Quooker CUBE kun je er zelfs koel bruisend en gefilterd water uit tappen
Welke Quooker reservoirs zijn er?

Je kunt kiezen uit verschillende reservoirs.

PRO3-reservoir:
Het PRO3-reservoir levert 3 liter kokend water en kan toegepast worden wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en er niet lang gewacht hoeft te worden op warm leidingwater.

COMBI reservoir:
De Quooker COMBI 2.2-E boiler geeft 7 liter direct kokend water of 15 liter warm water (60°C). Met de Quooker COMBI is ook het wachten op warm water verleden tijd. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker. Het ultieme alternatief voor de gewone keukenboiler.

COMBI+ reservoir:
De Quooker COMBI+geeft 7 liter direct kokend water en onbeperkt warm water. De COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Net als de 'gewone' COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Door de aansluiting op de warmwaterleiding heb je onbeperkt warm water.

Handig om te weten over de verschillende Quooker reservoirs

1. Als je geen keukenboilier heb en hoef je niet lang te wachten op het warm water? Dan is de Pro 3-VAQ reservoir het meest geschikt.
2. Loopt er enkel een koud waterleiding naar de keuken en/of maak je gebruik van een keukenboiler? Dan volstaat de COMBI 2.2-E boiler.
3. Lopen er zowel warm, en een koud waterleiding naar de keuken en vind je dat je lang met wachten op het warme water? Dan is de COMBI+ geschikt.

Kies jouw reservoirDoe de bespaarcheck om te weten of je water en energie kan besparen

Bespaarcheck van Quooker