Chat with us, powered by LiveChat

Kokend water kranen

Onze collectie kokend waterkranen

Kokend water kranen hebben heet water direct beschikbaar

Nooit meer wachten tot het water kookt. Met het innovatieve systeem kun je in een oogwenk alles vullen, van een mok tot een grote pan, met kokendheet water. Allemaal rechtstreeks uit je keukenkraan. Met een kokend waterkraan heb je nog steeds een standaard keukenkraan, maar aparte, beveiligde drukknoppen voor kokendheet water. Zo behoren omvallende waterkokers tot het verleden. Vanwege de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring ligt het niet voor de hand, maar stel dát je je handen onder de kokendwaterstraal houdt. Dan zul je je handen hebben teruggetrokken nog vóórdat je je echt brandt. Dat komt omdat de kokenwaterstraal weliswaar heet, maar niet massief is. Hij bestaat uit druppeltjes. Dat is een groot verschil met de massieve plens water die je over je heen krijgt als de waterkoker omvalt. Deze kan in één klap ernstige brandwonden veroorzaken.

 

Hoe werkt een kokend waterkraan?

Een kokend waterkraan bestaat uit een kraan en een boiler. De boiler plaats je in je keukenkastje, onder de kraan. In de boiler wordt kokend water onder druk opgeslagen en op temperatuur gehouden. Nadat je de kinderbeveiliging hebt ontgrendeld, komt het kokende water direct vanuit de boiler uit de kraan. Voor een kokend waterkraan heb je een koudwatertoevoer en warmwatervoevoer nodig. De warmwatertoevoer is aangesloten op de boiler, zodat het waterpeil van de boiler weer aangevuld kan worden wanneer je het uit de kraan tapt.

 

Welke kokend waterkraan past bij jou?

Wil je alleen kokend water kunnen tappen, of ook koud en warm, koel bruisend en gefilterd water? Bekijk alle modellen van Quooker en Grohe in onze collectie.

Kokend water kranen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Een populaire keuze is de zwarte kokend water kraan. Een tijdloze keuze is een RVS of chroom kokend waterkraan. Deze kokend waterkranen passen in iedere keuken en blijven jarenlang mooi. Welke kleur is jouw favoriet?