Philips Hue: Wat kan je er allemaal mee?

Door experts ontwikkelde lichtinstellingen

Wat kan je allemaal met Philips Hue en de applicatie? De Hue app geeft je de mogelijkheid om binnen de instellingen voor een ‘Concentrate’ optie te kiezen. Van daaruit veranderen alle door jou gekozen LED-lampjes naar een kleurtint en bijpassende helderheid die er samen voor zorgen dat je geconcentreerd en alert blijft. Philips heeft dit getest op een school met zeer positieve resultaten onder de kinderen.
   

 

 

 

Geef je lijf en geest een boost

Een fantastische instellingsmogelijkheid is de ‘Energize’ optie. De door jou gekozen lampen geven dan een helder licht weer waar je extra energie van krijgt. Op sommige momenten kun je dat wel gebruiken, dus dan komt dit mooi van pas.

Ook als wekker te gebruiken 

Je kunt in de Hue app ook gebruik maken van een timer. Deze zorgt ervoor dat je jouw verlichting als wekker kunt gebruiken. Wanneer het tijd is om op te staan bootst de verlichting de ochtendkleuren na, waardoor je uitgerust en natuurlijk wakker wordt. Deze functie werkt tevens bij het slapengaan, waarbij de lampen juist het avondrood imiteren.

Zo komt je lichaam in een natuurlijke staat terecht die ervoor zorgt dat je heerlijk kunt slapen. De timer is tot slot ook te gebruiken om de lampen alvast aan te zetten vlak voordat je thuiskomt van je werk.

 

   

 

 

 

Beter lezen met wit licht

Voor de lezers is er ook een perfecte instelling. De ‘Reading’ optie laat de door jou gekozen lampen een wit licht weergeven van ideale sterkte. Zo kun je heerlijk lezen nadat je één knop hebt ingedrukt. Ben je benieuwd wat je nog meer kan met Philips Hue?

 

Komt tot rust en ontspan

Wil je tot rust komen? Kies dan de optie ‘Relax’. Met deze optie zorgen de geselecteerde lampjes voor een heerlijk zachte gloed die je een fijn en ontspannen gevoel geeft. Ideaal wanneer je een drukke dag hebt gehad en even met je voeten omhoog wilt zitten.
   

 

 

   

Verlichting op afstand: Aan- of uitzetten

Via de app of je browser kun je altijd de verlichting in- en uitschakelen. Zo is er naast licht ook een stukje bewaking mogelijk met de Hue lampen. Mocht je later thuis zijn dan gepland, dan kun je alsnog het licht inschakelen waardoor het lijkt alsof je er al bent. Je hebt dit binnen enkele seconden geregeld. Hetzelfde geldt voor situaties waarin je op vakantie bent of simpelweg niet thuis bent. De mogelijkheden van Philips Hue kan je ook in onze video's bekijken.

Verander je foto's in een kleurenpalet voor je lampen

Vrijwel iedere afbeelding of foto op je smartphone kun je gebruiken om verlichtingsthema’s mee te maken. Je kunt de speciale aanwijzers naar de plaats op de afbeelding slepen met de kleur die je voor die lamp wilt instellen, waarna het lampje meteen deze kleur laat zien.

Heb je een scène gemaakt waar je erg blij mee bent? Dan sla je die op om deze later opnieuw te kunnen gebruiken met slechts één druk op de knop. Je kunt ook scènes van anderen kiezen of jouw scène juist met de Hue community delen!

   

 

 

   

Bediening op afstand met jouw account

Met je eigen account kun je jouw lampen ook bedienen wanneer je niet thuis bent. Een account van Hue stelt je in staat om van over de gehele wereld toegang te krijgen tot je verlichting. Je maakt heel gemakkelijk een account aan via de Hue website

Daarna heb je alleen nog maar je gebruikersnaam en password nodig om toegang te krijgen. Je hoeft hiervoor slechts éénmalig vanaf je thuisnetwerk in te loggen bij het dashboard van Hue. Philips koppelt jouw bridge dan aan je account.

 

16 miljoen kleuren van je lamp verbonden met internet

De LED lampjes van Hue zijn draadloos en kunnen, doordat ze verbonden zijn met het internet, ontzettend veel verschillende kleuren weergeven. Van allerlei tinten wit tot aan geel en helder blauw. Het gehele kleurenspectrum kan op die manier worden weergegeven.

Het extra voordeel is dat de lampen gewoon in je bestaande armaturen passen. Dat maakt het erg eenvoudig. Je kiest de juiste maat, draait de lampjes in en zet de verlichting aan. Meer hoef je niet te doen.

   

 

 
<< GA TERUG

 

ZigBee-technologie: Draadloos updates bijwerken

Hue fabrikant Philips blijft verbeteringen aanbrengen om de lampen nog beter te maken. Met het ZigBee netwerk kun je al die verbeteringen met updates gemakkelijk in gebruik nemen, dit gaat namelijk volledig draadloos. Bovendien zorgt dit ervoor dat het geheel betrouwbaar en vooral veilig werkt.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden wat je met Philips Hue kan.